Adószám: 18707018-1-13

 

 

 

Mi elitéljük az állatkísérleteket!!!

 

Az egyes vegyi anyagok ártalmatlanságát alátámasztó tudományos bizonyitékokat elsősorban az állatkisérletek adják. Különbséget kell azonban tennünk az élet védelmében történő szükségszerű kutatás (pl. gyógyszer) és a létfontosságúnak egyáltalán nem minősülő, csupán profitszerzést szolgáló állatkisérletek között.

Tudjuk, és hisszük, hogy a természetben vannak olyan természetes anyagok - már évezredek óta bizonyitott hatással - melyek ártalmatlanul segitik a női szépséget megőrizni. Sőt, továbbmegyek: technológiailag pl. a tartósitást is meg lehet természetes módon oldani.

Úgy gondoljuk, nem emberhez méltó, és nem viselhetnénk szépségünket méltán és büszkén, ha emiatt akár egyetlen kisállat is megvakulna, vagy akár belepusztulna...

Ime egy megrázó idézet
Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén" c. könyvéből
(Pilis Vet Bt Kiadó 2001) - figyelem! Csak erős idegzetűek olvassák el!
(a szerző engedélyével idézünk):

" A vizsgálatokat többnyire érzéstelenités nélkül végzik, és a kialakult fájdalmas tüneteket sem kezelik, hiszen ezek befolyásolnák a végeredményt. Egyes irritációs teszteknél a kisérleti állatot lekötözik vagy kalodába zárják. /Ez utóbbi megoldás inkább vegyi kisérleteknél terjedt el, amikor nyakkaloda használata mellett cseppentik az álat szemébe a sampont, körömlakkot, stb. és 12, 24, 48 óra után megnézik a szem szöveteinek roncsolódását./ A halálos dózisok kimérésekor a kémiai anyagot tömlőn keresztül juttatják az állat gyomrába /kényszeretetés/, vagy fecskendezik a bőre alá. Gázok esetében gázkamrában hosszan lélegeztetik az adott gázt az állattal /kényszerlélegeztetés/.

A teratológiai tesztek szintén elborzasztóak. Az elnevezés a görög teratogen szóból származik, a teratosz jelentése: szörny, a géneszé: születés. Nem nehéz tehát kitalálni, mi is a célja a teratológiai vizsgálatnak: születési deformációk kimutatása. A tesztet kényszeretetett és mesterséges úton megtermékenyitett nőstényeken végzik. Mielőtt az anya megszülhetné utódját, szén-dioxid gázzal megfojtják, és a magzatot kioperálják, illetve felboncolják. E vizsgálatok mellett egyéb elrettentő megoldások is léteznek, mint pl.: a szemüregből vagy szivből való vérvétel (amely igen fájdalmas), gerinccsapolás, vizeletvétel, stb.

Gyakorlatilag a kisérleti állatok számára alig elviselhetőek a kisérletek során alkalmazott módszerek Mindennek egy a célja: "védeni az embert". Azonban ma már sokan gondolják úgy, hogy nem etikus megoldás, ha az ember úgy próbálja megvédeni saját egészségét, hogy közben máshol pusztitást végez."

Önnek van otthon kisállata, kutyája, macskája? Mit szólna hozzá, ha kedvencére is ez a sors várna? Mi elitéljük az állatkisérleteket, és olyan termékeket engedünk csak be üzletünk polcaira, melyek előállitásához nem tapad állatkinzás!

 

"Az állatokat felhasználni olyan jelentéktelen

 

célokra, mint

 

 kozmetikai kísérletek és a szőrmedivat, nem az

 

emberi

 

 jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az

 

anyagi

 

hasznot segíti elő."

 

 

 

 

A világon 1998-ban 27 millió nyércet és 4,5 millió rókát tenyésztettek, más fajták tenyésztése milliós nagyságrendű. Az 1980-as években ez a szám 30 százalékkal magasabb volt. 
Minden a divat diktátoraitól függ? Vagy a vásárlói piac erejétől? Vagy egyszerűen az élőlények általunk kialakított képétől? Van értékítélet? 
A prém-és szőrmekészítésnek is története van: míg a régmúltban az ősember a barlangban lakott, a megélhetésre bevadászott vadállatok prémeit használta a bőre megvédésére, azaz létszükségleteit elégítette ki. Mára, a központi fűtés és az összkomfort korában emberi hiúság és sznobizmus, azaz a divat és versengés diktálja a trendeket. 

A jelen: évente sok tízmillió élőlény pusztulása árán válik valósággá. 
Nagy prémtermelő országok: 

Dánia: 10 millió, 

 

Finnország: 4,5 millió,
 
Hollandia: 2,8 millió, 

USA 2,7: millió, 

Ororszország: 2,6 millió, 

Svédország: 1,4 millió. 

... 
Magyarország: húszezer róka, soktízezer nyérc, csincsilla...a prémcélból tenyésztett állatok mennyisége...


 

Életek...
Egy medvebunda 2 medve életébe kerül.
Egy leopárdbunda 6 leopárd életébe kerül.
Egy fókabunda 8 fóka életébe kerül.
Egy farkasbunda 12 farkas életébe kerül.
Egy kutyabunda 10-15 kutya életébe kerül.
Egy ocelotbunda 15 ocelot életébe kerül.
Egy rókabunda 18 róka életébe kerül.
Egy vidrabunda 20 vidra életébe kerül.
Egy macskabunda 24 macska életébe kerül.
Egy nutriabunda 30 nutria életébe kerül.
Egy perzsabunda 36 újszülött bárány életébe kerül.
Egy oposszumbunda 40 opusszum életébe kerül.
Egy nercbunda 50-60 nyérc életébe kerül.
Egy cobolybunda 80 coboly életébe kerül.
Egy csincsillabunda 150 csincsilla életébe kerül.
Egy mókusbunda 400 mókus életébe kerül.


Hát megéri????

Ugye a Ön fürdőszobapolcán is előfordult már Colgate fogkrém, Head & Shoulders vagy Pantene sampon, Old Spice vagy Secret dezodor, esetleg egy Hugo Boss vagy egy Laura Biagiotti kölni? Valaki biztosan vett már a háztartásában Always betétet, Vanish öblítőszert vagy Palmolive szappant. Ezek a termékek egytől egyig állatokon tesztelt készítmények.
Menedék Állatvédő Egyesület.
Kutyák nyilvántartása.


1. Csoki: Tacskó keverék, országút szélén találtam vemhesen. Ivartalaníttattam, beoltattam. Új gazdihoz került, most Velencén él és kényeztetik.

2. Rex: Budapesten találták, ide került fél év után örökbefogadták, most Mikebudán él.

3. Dundi: Berni pásztor keverék. Rövid láncon élt, rossz körülmények között, gazdája szívesen odaadta  mert szabadulni akart a kutyától. Hirdetésre jó gazda jelentkezett, most Lőrincen él.

4. Frakk: Magyar vizsla kan kutya. Közért előtt várta a gazdáját aki elhagyta. Telefonon értesítettek, így került hozzám. Szuper gazdit találtunk, most Budán él luxus körülmények között.

5. Lia: Dánszentmiklóson szörnyű körülmények között 1 méteres láncon élt. Utolsó pillanatban került hozzánk, mert vemhes volt (8 kicsi volt benne) ivartalanítattuk. Ő még nálunk van nincs gazda jelölt.

6. Mázli: Menhelyről hoztam, hogy enyhítsem a zsúfoltságot, ivartalaníttattam, majd  állatvédők gazdához juttatták.

7. Mix: Szép állófülü németjuhász keverék lány kutya. Nyáregyházán találtam vemhesen, vízelvezető betongyűrűben élt. Elhoztam, ivartalaníttattam, (5 kicsi volt benne). Meghirdettem, még nincs gazdája.

8. Maci: Pesten találtam, Nj. Fiú kutya, kedves, 1 hónap után jó gazdit találtunk, most Cinkotán él.

9. Vidor: Szellemileg sérült házaspár adta ide, befogadtam, ivartalaníttattam, majd egy súlyos kerítés baleset miatt csonkolni kellett a lábát de meghalt.

10. Gipsy: Szellemileg sérült házaspártól  ( ugyanaz akiktől Vidor való, megint kutyát vittek haza, bár gondoskodni nem tudnak még magukról sem),elhoztunk egy fekete kölyök lány kutyát. Beoltattam, ivartalaníttattam majd gazdához került.

11. Haver: Nyáregyháza kóbor kutyája volt, naponta végig kunyerálta a falut Egy helyi lakos meglőtte az engedéllyel tartott fegyverével, így került hozzánk. Orvosi ellátásáról gondoskodtunk, ivartalaníttattuk. A rendőrségi feljelentést megtettük, de a szemtanúk visszavonták a vallomásukat mert féltek az elkövetőtől. Nyomozást lezárták és az elkövető nem kapott büntetést!

12. Blacky: Spániel keverék 8 hónap körüli, lány kutya, országúton találtam, ivartalanítás után 1 hónappal gazdához került, hirdetés útján. Most pesten él.

13. Bundás: Hiperaktív kerítés ugró kopó szerű fiú keverék kutya. Dánszentmiklósról hozta a gazdája mert nem bírt vele. Egy zsák tápot is hozott, csak fogadjam be (azóta nem hozott kutyakaját).Ivartalaníttattam, hátha megnyugszik, nem jött össze.

14.Csonti: Foxi keverék, mozgékony, kistestű, zsemle színű kan kutya. Ivartalanításra vár. Gazdát keresünk.

15. Fajtatiszta sima szőrű foxi, 8 hónap körüli. A foxi minden jó és rossz tulajdonságával. Gazdát keresünk neki.

 

16. Meghatározhatatlan keverék kan kutya. Kis testű és a többi kutyát nem nagyon szereti. Ennek ellenére gazdát keresünk.

 

 

 


Menedék Állatvédő Egyesület
Állandó lakók.

1. Tutyi. Ceglédi menhelyen kinőtte a kennelt. Szökős, minden kerítést átugrik, ivartalanítva van.

2. Füles: 8-10 év körüli csíkos tacskó keverék, Nagykovácsi temetőben találta a helyi virágos. Nem támogatja a kutyát, bár megengedhetné magának.

3. Fifi: A sintértelepről hoztam ki 18 évvel ezelőtt. Már csak alszik és eszik.

4. Csipet: Palotapincsi 4 év körüli keverék fiú kutya. Kedves ragazskodó.

5. Maci: Vidéken találták a testvérével együtt, hozzám kerültek, végig nézték ahogy az anyjukat agyonverik a testvére az élete végéig depressziós volt emiatt( ő már sajnos nem él) 8 éve van nálam, fehér közepes testű  keverék lány kutya.

6. Zsemi: Hiperaktív ,zsemle színű  4 év körüli kedves lány kutya, ivartalanítva van.

7. Boby: 10 év körüli kedves vizsla keverék fiú kutya.

8. Pongó: A mezőn találtam pár hónaposan, fekete keverék fiú kutya, a többiekkel agresszív.

9. Szöszi: 12 év körüli fehér közepes testü , kedves fiú kutya. Rákos daganata miatt nem kellett a gazdájának. Megműtötték és jól van.

10. Zsazsa: Tacskó keverék lány kutya, egy építkezésen találtam, 20 évesen meghalt.
 

                                                                                                                 oldal tetejére