Adószám: 18707018-1-13
Az év kutyája számomra!

A kutya aki súlyos balesetet szenvedett, kutyamentők segítettek rajta.Még volt ereje megvárni, hogy a gazdája rátaláljon és csak akkor ment át a szivárvány hídon.

A kutya akit gazdái "ottfelejtettek", amikor elköltöztek,még csak nem is szóltak senkinek, hogy lássák el őket. Közel egy évig ült a ház elött és várta őket haza.

A kutya aki méteres láncon tengette életét, majd az első hidegek alkalmával halálra fagyott.

A kutya akit frissen kozmetikázva, beoltva ledtak az Illatos útra.

A kutya aki a halálból táncolt vissza és a kutya aki vért adott neki, hogy életben maradhasson.

A kutya akit vernek, láncon tartanak, nyakán hatalmas daganat, de nem törődnek vele.

A kutya akit a gazdája mellöl lőttek ki a vadászok.

A kutya , aki 4 évig élt láncon, ólba zárva,folyamatosan vemhesen,mocsokban bűzben,bolhásan, férgesen, miközben betanított, tiszta, inteligens kutya volt valaha és szerencsére 4 év után megtaláltuk eredeti gazdáját.

A kutya, aki kölyökként halott, elütött testvérkéjét őrizte egy napon át, mert soha senki nem kívánta őket a világra, soha senki nem foglalkozott velük.

A kutya, akit meguntak, akit egyszerübb volt kirakni, mint az életet úgy alakítani, hogy neki is helye legyen benne. Aki beteg lett és akkor már nem  értékes, sőt pénzbe kerül, noha idős már és egy életet  leszolgált a gazdái mellett.

A kutya, akit kölyökként senki nem akart de egyszerübb volt megszabadulni tőle, mint megelőzni a világrajöttét.

A kutya, akire nem vigyáztak és amint kiderült, hogy vemhes nem kellett.

A kutya, aki az Illatos úton várja remegve, hogy megmentsék.

A kutya, akit soha senki nem keres, aki megbújik a padok alatt, a kennel sarkában, aki az elszenvedett csalódások, fájdalmak miatt már nem bízik senkiben, nem próbálja felhívni magára a figyelmet így senki  nem veszi észre valójában milyen jó kutya és menhelyen éli le az egész életét, ha ez életnek nevezhető.

A kutya, akinek alkoholista gazdája úgy szétrúgta a térdét, hogy műteni kellett, leadta egy menhelyre, ahonnan próbálták gazdához juttatni de soha nem tudott már bízni az emberben. Ráadásul hozzá nem értő kezekbe került és amint gond volt vele, azonnal elaltatták fiatalon.

A kutya, aki már beteg, öreg ráadásul daganatos vagy vizelési problémákkal kűzd, akit gazdája le akart lőni kölykeivel együtt.

A kutya, aki "esélytelen fekete", esélytelen "korcs" és sintértelepen várja a halált... miközben máshol, más kultúrában kanapéra költözik, mert ragaszkodik mert jó mert még lehet pár együtt töltött év mert arrafelé más a mentalitás.

A kutya, aki babaként feküdt a sínek mellett napokig úgy, hogy senki nem segített neki és amikor jó kezekbe került volna, már késő volt.

A kutya, aki koszos, büdös kócként egy ketrec mögött raboskodott, de volt aki meglátta a leírhatatlan mocsok mögött a KUTYÁT.

A kutya, akit 10 évesen egy panzióban hagytak... minden áldott nap várja vissza hűtlen gazdáit a rácsok mögött.

A kutya, aki kilós koncokkal a fülén kóborolt kitudja mióta.

A kutya, akinek még szopnia kellene az anyja mellett,de anyagi hasznot leső emberek közreműködésével babaként teherautóra kerül illegális transzportban és a külföldi célállomásig nagy részük szenvedve elpusztul.

A kutya, akit mocskosan, kullancsokkal tele, roncsolt lábbal fognak be, rettegve kerülte az embert, megtanult három lábon élni és új életet kezdett.

A kutya, akit örjöngő fenevadként hoznak ki az ápolók, de amint a szemébe nézel, ahogy beszélni kezdesz hozzá és elmondod neki, hogy segíteni akarsz, minden fájdalma, eddigi sérelme, félelme után is tudja azt "mondani", hogy bántottak, becsaptak, éheztettek, vertek, elkergettek, fáztam, kóboroltam régen nem kaptam jó szót de megint újra hiszek neked, az embernek, megbízom benned, gyere menjünk, ülök itt szépen melletted, ha megengeded még meg is nyalogatom a kezed.

A kutya, aki nem nyer díjakat, nem szép a sznob közizlés szerint, akit soha senki semmire nem tanít és csodálkoznak az emberek, hogy neveletlen, hogy nem tudja az együttélés szabályait és egyszerübb megszabadulni tőle.

A kutya, aki keverék,akit soha senki nem akart, aki mindenre képes lenne az emberért, de soha nem kapja meg az esélyt, hogy ezt bebizonyítsa.

A kutya, aki ebben a pillanatban is többtízezred magával kóborol, szenved,sintértelepen, láncon és akiért soha senki nem ejt egy könnycseppet sem.


Hírek a nagyvilágból!

Állatvédelmi törvény Kaliforniában

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó kihirdette azt a törvényt, amely büntetéssel sújtja azokat az autósokat, akik kocsijukban egyedül hagyják háziállatukat, s ezzel veszélyeztetik kedvencük életét.
Kaliforniában az idei forró nyárban több ezer gépkocsiban felejtett kutya és macska  pusztult el hőguta következtében. Ennek nyomán kezdtek mozgalmat az állatvédők annak érdekében, hogy a háziállatokat gazdáik ne zárhassák be autójukba amíg ők vásárolni, sétálni vagy éppen dolgozni mennek.

Az új törvény 100 dolláros bírsággal bünteti azokat, akik veszélyes időjárási viszonyok, nagy hőség vagy kemény hideg idején felügyelet nélkül hagyják állatukat a gépkocsiban. A visszaesőkre ötszáz dollár pénzbüntetés és hat hónapi börtönbüntetés is kiróható.

A kaliforniai törvények egyébként 20 000 dollárig terjedő pénzbüntetést és  letölthető börtönbüntetést helyeznek kilátásba az állatkínzásban vétkesnek talált személyek ellen.


Kilenc év börtön kutyakínzásért

Egy Los Angeles-i bíróság kilenc év börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki kegyetlenül elbánt unokahúga kutyájával.
A 31 éves Hugo Vargas-t állatkínzás vádjával fogták perbe. A kaliforniai igazságszolgáltatás a Büntető Törvénykönyv értelmében bűnösnek találta a férfit, aki unokahúgának kétéves kutyáját, egy Dieter nevű német juhászt tavaly novemberben megsebesített egy késsel.

Annak ellenére, hogy a szeménél megszúrt kutya túlélte az esetet, az ügyészség a törvény szerint maximálisan kiszabható tíz év börtönbüntetést kért a férfi számára.


Két éve egy kutyát sem altattak el

Óriási eredményt tud felmutatni egy spanyol sintértelep. Az elmúlt két év során egyetlen kutyát sem voltak kénytelenek elaltatni, mivel mindegyik védencüknek sikerült helyi, vagy német befogadót találni. Mi, magyarok tanulhatnánk tőlük.

A baszkföldi Vitoria város önkormányzati sintértelepe egészen másképp működik, mint az általában ezzel a tevékenységgel foglalkozó létesítmények nagy része. Elsődleges céljuk nem az, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a befogott állatoktól, hanem hogy minél többnek találjanak befogadó gazdát.

Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően sikerült örökbe adniuk 800 kutyát Németországban, és további 500-at helyben. A legtöbb kutya a sintértelep kiváló német kapcsolatainak köszönheti az életét.

A két év során mindösszesen három kutyát voltak kénytelenek a telep dolgozói elaltatni, őket is gyógyíthatatlan betegségük miatt. Ez 675 befogott kutyát tekintve megdöbbentően alacsony létszám.

Sok kóbor ebnek eredeti gazdáját is sikerült megtalálni széles körű hirdetési rendszerüknek köszönhetően. Azért a telep vezetője még mindig nem teljesen elégedett, mivel a felelőtlenül magukra hagyott kutyák száma továbbra sem csökken a térségben, ezért az örökbe fogadáson kívül nagy szükségük lenne önkéntesek segítségére, akik az állampolgárok lelkiismeretét oktatás keretében "erősítenék" meg. Ennek támogatására videót is készítenek, melyet iskolákban készülnek levetíteni, hogy a fiatalok már megújult nézőpontból közelítsék meg az állattartást.

 

Életmentő macska

Egy macska mentette meg az életét annak az újszülöttnek, akit egy kölni ház küszöbén hagytak csütörtök hajnalban, amikor a hőmérséklet a fagypont közelébe süllyedt.

A macska addig nem hagyta abba a hangos nyávogást, amíg fel nem verte az alvó háziakat és valaki ki nem ment megnézni, mi történt.

A kölni rendőrség szóvivője szombaton azt mondta, hogy a macska egy "hős". Ha nem riasztja a háziakat, az újszülött életveszélyesen kihűlt volna.

A baba már jól van, azt nem tudni, mi történt az anyjával.A kutya 10 kérése

1, Minden elválásunk - még ha rövíd időre is hagysz magamra - fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielött magadhoz veszel!


2, Ne szidj és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid - de nekem csak Te vagy...


3, Kérlek adj elegendő időt arra, hogy megértsem mit vársz tőlem.


4, Mielött megütnél, gondolj arra, hogy könnyedén összeroppanthatnám a kezedet - mégsem tennék ilyet soha.

 
5, Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindíg értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.


6, Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn - mezőn mozoghassak, futkározhassak - ez jót tesz neked is.


7, Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha tőled kapom - s igyekszem megszolgálni érte.


8,Te vagy az én gazdám - és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg elöttük.

Közlemény!!!

A kobor.mlap.hu elhatárolódik a honlapon található képek tartalmától. Sajnálatos módon vírus került a rendszerbe, de megpróbáljuk mielőbb vissza állítani a honlap eredeti változatát, hogy újra tudjunk a kóbor kutyusokkal és cicákkal foglalkozni. Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük: a kobor.mlap.hu szerkesztői


9, Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint neked a sajátjaid.


10, Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek - hiszen Te is öreg leszel egyszer...

 

                                                                                                            oldal tetejére